MVO bedrijfsuitjes

Ontdek op deze pagina de Maatschappelijk Verantwoorde bedrijfsuitjes die Op Step aanbiedt. Naast de steps en fietsen die worden gerepareerd in de fietsenmakerij van Cardea (Jeugdzorg), verzorgt Op Step ook uitstapjes waar deelnemers een maatschappelijke bijdrage kunnen leveren. Tijdens jullie bedrijfsevenement of teamuitje kun je je nuttig maken door bijvoorbeeld bij een zorginstelling de handen uit de mouwen te steken. Een bedrijfsuitje inclusief het verrichten van een goede daad!

Beter bestaat niet!

Steppen voor de Libertas

We steppen dwars door de stad, langs Leidse highlights, mooie stadsparken en leuke terrassen waar we even pauzeren voor een drankje en hapje. Na de pauze steppen we door naar verzorgingshuis de Lorentzhof gelegen op een uniek locatie aan de stadssingel. Hier zal een activiteitenbegeleider van Lorentzhof ons opwachten voor een korte uitleg hoe we kunnen bijdragen aan een mooie dag voor de bewoners. Veelal maken we een kleine wandeling buiten door het park met een groep ouderen, bij slecht weer drinken we gezellig wat en leggen we bijvoorbeeld een kaartje, spelen een potje sjoelen of gewoon een kletspraatje. U krijgt de gelegenheid een kijkje te nemen in een andere wereld en geeft u de bewoners net de speciale aandacht die anders niet altijd mogelijk is door de hoge werkdruk. Nadat we met de groep ouderen 1,5 uur hebben doorgebracht vervolgen wij onze tocht door de stad waar we eventueel nog een pitstop kunnen maken bij een echte Leidse bruine kroeg, plek voor diner of eindpunt van de rondleiding. Dit arrangement is mogelijk op Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag.

Details

Informatie over dit uitje

 

  € 37,50 per persoon

  vanaf 10 personen
  circa 4 uur

Inclusief:

✓ Stephuur
✓ Stadsgids
✓ Circa 1,5 uur vrijwilligerswerk
✓ Koffie met gebak
✓ of een borrel met hapje

Tussen Leuk en Meuk.

Dit is een spin-off van het succesvolle programma “Tussen Kunst en Kitsch”. We steppen na een korte uitleg over het programma naar “Het Warenhuis”; de grootse kringloopwinkel van Leiden. Deze winkel wordt gerund voor en door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die moeite met het vinden van een reguliere baan. Het Warenhuis zet zich in voor mens en milieu. Eenmaal aangekomen bij de winkel krijgen we een uitgebreide rondleiding van één van de medewerkers. We krijgen hierdoor een inkijk in de organisatie, het sorteren, verwerken en verkopen van de aangeleverde producten. Daarna zal een specialist ons een cursus waardebepaling geven. Hier leren we Leuk en Meuk van elkaar te onderscheiden. Tijdens de cursus is er koffie en thee, het arrangement is uit te breiden met een lunchpakket gemaakt door Stichting Ambulante Jeugdhulp.

Details

Informatie over dit uitje

 

  € 37,50 per persoon

  vanaf 10 personen
  circa 4 uur

Inclusief:

✓ Stephuur
✓ Stadsgids
✓ Rondleiding kringloopwinkel
✓ Cursus waardebepaling
✓ Koffie / Thee
✓ Optioneel lunchpakket